Kızıldeniz(Sharm El Sheikh) Gezilecek Yerler

Mısır'ın sahil yeri olan Sharm El Sheikh, Türkiye'nin Çeşme'si, Antalya'sı gibi...

Mutlaka yapın!
-Tüplü dalış (scuba diving)

-Çölde atv turu

-Naama bay’ı gezmek

-Old market (eski Naama bay)’ı gezmek

-Deniz ürünleri yemek

-Hard rock cafe’ye uğramak

-King Tut Museum

-Dolce Vita bar'a gidin

NAAMA BAY
Naama bay, şehrin turistik merkezidir. Mısır, 1983 yılında Sina Yarımadası’nı İsrail’den geri aldığı zaman, Naama Koyu’nda herhangi bir yerleşim bulunmuyordu. Şimdi ise şık restoranları, ünlü otelleri, fast food zincirleri, bar ve gece kulüpleriyle oldukça renkli ve hareketli bir bölge. Yol kenarlarında sıralanan cafelerde, yere serili minderlerde dinlenerek çay veya Türk kahvesi içmek ve nargile içmek mümkün.
Yaklaşık 1 km uzunluğundaki plajı ile de deniz kum güneş sevenleri kendisine çeken bir yer. Alışverişin kalbi kesinlikle Naama kıyı kesiminde atıyor. Giyim-kuşam mağazaları yanı sıra mücevher dükkanları da dikkat çekici çeşit ve yoğunlukta. Naama Bay, Şarm El Şeyh Uluslararası Havalimanı’na 8 km uzaklıkta yer alıyor.

Old Town(Old Market)
Şarm El Şeyh’in en otantik yönünün görülebileceği tek yer olan bu Eski Şehir bölgesi, diğer turistik yerlerden farklı olarak, esnaf dükkanlarının ve lokantalarının olduğu, daha sıcak bir yer. Nargile sevenlerin veya kahve içmek isteyenlerin için mutlaka bir akşam uğranması gereken bir yer. Her gece bir meydanda Arap müziği eşliğinde dans gösterileri yapılıyor. Mısır’ın ünlü yerel dansı olan Tennure gösterileri meydanda izlenebilir. Hediyelik eşya almak için ise fiyatlar daha uygun.

Ice bar, Soho Square
Savoy Group tarafından, White Knight Koyu’nun göbeğinde hayata geçirilen Soho Square Projesi, aileler, çiftler ve arkadaşların uğrak noktası. “Yemek, dans, alışveriş ile yaşayan yer” mottosuyla Şarm El Şeyh’i ziyaret eden tüm turistlerin en az bir gecesini ayırdığı meydan, sunduğu alternatiflerle akla gelebilecek tüm ihtiyaçlara yanıt veriyor.
Mandarin Bar, Ice Bar, Oxygen Bar, Cafe Chino, The Quenn Vic, Pangaea Night Club, Crystal Lounge, Electric Bar, Fontana Bar, Polo Bar, Movenpick Ice Cream Bar, Shisha Islands Water ve El Kahwa bu alışveriş merkezinin içinde bulunan bazı yerlerdir.

Çölde Safari
Mısırın en eğlenceli aktivitelerinden biri de çölde safari yapmaktır. Atv veya develerle çölü keşfedip, bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Safaride gözlük, şal kullanmanızı tavsiye ederim.