Kaş Dalış

Mavi Cennet Kaş’ta Dalış

Kaş, 40 metreye varan mükemmel görüş mesafesine sahip, Mayıs ayında 20°C, Ağustos ayında 28°C oldukça uygun su sıcaklığıyla oldukça zengin ülkemizde sualtı ününe sahiptir.

Verimli resifleri,duvarları ve çeşitli bir balık zenginliği bulunmaktadır.

Kaş çevresinde 30’dan fazla dalış noktası bulunmakta.

Tekneyle gideceğiniz çeşitli noktalarda farklı derinlik ve her zevke hitap eden zorluk dereceleri, yeni başlayanlardan tecrübeli dalış meraklılarına kadar herkesi tatmin edicidir.

Kaş Dalış Haritası

Kaş En Popüler Dalış Noktaları

 

Hidayet Koyu

Bu sığ koy yeni başlayanların dalış eğitimi, gece dalışları ve sakin öğleden sonra dalışları için ideal bir dalış noktasıdır. Sualtında yeşil çayırlar ve kayalık bir yapısı bulunmaktadır.

Deniz iğnesi ve karagöz sürüleri görmek mümkündür. Ayrıca gece dalışlarında ahtapot, müren ve istakoz görme olasılığı yüksektir.

Akıntı Burnu

Dolunay evrelerinde güçlü akıntı dalgıçlar burada akıntı dalışına katılmakta. Dalışlar doğu yönüne (Kalkan’a yönüne) doğru 25 metre derinliğe kadar yapılır. 45 dakikalık akıntı dalışı sonunda, dalgıçlar tekne tarafından alınır. İlginç kaya oluşumları, orfoz ve açıksuda yüzen müren görülebilir.

Capa Banko

Bu dalış noktası adını bölgede bulunan antik taş ve metal çapalardan almaktadır. Dalış sırasında orfoz, lahoz, karavida, ahtapot ve barakuda görmeniz mümkündür.

Üç Kaya

Neptün kayalığı da denilen bu dalış noktasına 20 dakikalık kısa bir tekne yolculuğu ile ulaşılır. Kıyıdaki burnun bir uzantısı şeklinde sualtında devam eden resifin tepe noktası 10-11 metrelerdedir aşağıya doğru yavaşça derinleşir. Kayalık alanın etrafında bir çok amfora parçası vardır ve bazıları bütünlüğünü korumaktadır. Özellikle 18 metre derinlikteki italyan stili amfora görülmeye değerdir. Buna ilaveten, orfoz, lahoz, barakuda, karagöz, tetik balığı gibi türleri içeren zengin bir sualtı canlılığı vardır. Dikkatli baktığınızda, kayaların aralarında müren ve ahtapot bularak, deniz salyangozlarını görebilirsiniz.

Mavi Batık

Yaklaşık 17 m uzunluğunda ve kumluk bir zemin üzerinde yer almaktadır. Burada büyük akya ve karagöz sürüleriyle karşılaşabilirsiniz. Kumda birbirleriyle oynayan kefal ve dil balığının oyunlarını izleyebilirsiniz. Vatoz, kırlangıç balığı ​​ve açık suda yüzen müren görürseniz de pek şaşırmayın.

 

Vatoz Burnu

Hidayet koyu yönüne doğru dalışa gidilen uğrak noktalarından biridir. Kıyı boyunca sığlıklarda omurgasız canlıları keşfedebilirsiniz.

Küçük Çakıl Kıyı Resifi

Çakıl taşlarından oluşan küçük bir plajdan girilen kıyı resifi bulunmakta. Maksimum derinliğin 13 metre olduğu bu dalış noktası,  Ahtapot, karavida, yengeç gibi nadir görülen türlerin yanısıra karagöz ve barakuda sürüleri ile ve daha şanslı dalgıçların karşılaşabileceği kaplumbağa ve vatozları ile en unutulmaz dalışları bu dalış noktasında yapmak mümkündür.

Likya Batığı

Likya batığı sığ bir dalış noktası olduğu için ögleden sonra dalışları için idealdir. Batık, önceleri Kaş’taki bir dalış merkezi tarafından kullanılmış olan küçük ahşap bir teknedir.Deniz zeminine dik inen bir duvarın önünde ve 20 metre derinliktedir.

Kanyon

Kanyonun giriş kısmında birbirinden 4 metre uzaktaki iki duvar, 3-4 metre derinlikten başlayarak 22 metreye kadar dümdüz iner. Duvarların üzeri rengarenk mercanlar ve süngerlerle kaplıdır. Ayrıca duvar üzerindeki delik ve çatlaklarda çeşitli küçük deniz tavşanları ve müren görmek mümkündür. Kanyonu arkanıza alıp sağ taraftaki duvar boyunca ilerlediğinizde karşınıza 27 metre ile 40 metre arasında uzanan, pamuk taşırken burada batan 50 yıllık bir Yunan saç batığı çıkar. Batığı ziyaret ettikten sonra kanyonun iki duvarından birisine doğru yönelebilir, ayrıca girişi 18 metrede olan bir mağaraya girip, tepesindeki 12 metrede bulunan bacasından çıkabilirsiniz. Dalış bölgesinin sığ kısımlarına geldiğinizde, avlanan palamut sürülerini görebilirsiniz. Son yıllarda fok ve kaplumbağalar da Kanyonun ziyaretçileri arasındadır.

Tünel

18 metre derinlikteki geniş bir deliği andıran girişi ile başlar. Giriş 4-5 metre genişliktedir ve 30 metreye kadar dümdüz iner. Duvarlar pembe ve beyaz mercanlar, kırmızı, sarı ve mor süngerlerle kaplıdır. Tabanı 40 metreye kadar inen tünelin tavanı bir katedralin tavanını andırır. Çıkış noktasında sağ ve sol taraftakı duvarlar birbirinden uzaklaşarak derinlere doğru iner. Loş bir ortamın olduğu tünelin içindeki ışık oyunları ve mercanlar, tünel dalışını unutulmaz kılar.

C47 Uçak Batığı

Hurdaya ayrıldıktan sonra 22 metre derinliğe yapay resif olarak batırılmış olan C-47 DAKOTA uçağı (kanat açıklığı 29m, uzunluk 20m) daha iç tarafta: derinlik müsaitliğiyle, acemi dalıcılar için uygundur sadece kargo bölümüne girilebilir.